
Interpretation Request

With regards to the application of the Common Interpretation CI-T8, we have an interpretation 
request as below:

As shown on the above, t_end should be used the NET REQUIRED THICKNESS at A.P BHD 
in the tapering formula. 
However, considering the actual structure, a debate are possibly made depending on the 
considering panels’ net required thickness as shown below picture. 

Question, 
1. Regarding to this tapering requirement, should we use the required t_end at the E.P.P of 

the panel i.w.o. Machinery Space (Applicable Rule Sec. 8/4 “MACHINERY SPACE”)? 
2. or should we use the required t_end at the E.P.P of the panel i.w.o. Aft End (Applicable 

Rule Sec. 8/5 “AFT END”)?
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