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Regulation 2

Definitions

Regulation 2.23 reads as follows:

"23 New ships means a ship:

.1 for which building contract is placed on or after 1 January 2013; or

.2 in the absence of a building contract, the keel of which is laid or which is at
a similar stage of construction on or after 1 July 2013; or

.3 the delivery of which is on or after 1 July 2015."

Interpretation:

For application of the definition "new ships" specified in regulation 2.23 of
MARPOL Annex VI to each Phase specified in table 1 of regulation 21 of
MARPOL Annex VI, it should be interpreted as follows:

.1 the date specified in regulation 2.23.1 of MARPOL Annex VI should be
replaced with the start date of each Phase;

.2 the date specified in regulation 2.23.2 of MARPOL Annex VI should be
replaced with the date six months after the start date of each Phase; and

.3 the date specified in regulation 2.23.3 of MARPOL Annex VI, should for
Phase 1, 2 and 3 be replaced with the date 48 months after the start date of
each Phase.

With the above interpretations, the required EEDI of each Phase is applied to
the following new ship which falls into one of the categories defined in
regulations 2.25 to 2.31 of MARPOL Annex VI and to which chapter 4 of
MARPOL Annex VI is applicable.

(a) The required EEDI of Phase 0 is applied to the following new ship:

.1 for which the building contract is placed in Phase O, and the delivery is
before 1 January 2019; or

.2 the building contract of which is placed before Phase 0, and the delivery is
on or after 1 July 2015 and before 1 January 2019; or

in the absence of a building contract,

.3 the keel of which is laid or which is at a similar stage of construction on or after 1
July 2013 and before 1 July 2015, and the delivery is before 1 January 2019; or
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.4 the keel of which is laid or which is at a similar stage of construction before
1 July 2013, and the delivery is on or after 1 July 2015 and before 1 January
2019.

(b) The required EEDI of Phase 1 is applied to the following new ship:

.1 for which the building contract is placed in Phase 1, and the delivery is
before 1 January 2024; or

.2 the building contract of which is placed before Phase 1, and the delivery is
on or after 1 January 2019 and before 1 January 2024; or

in the absence of a building contract,

.3 the keel of which is laid or which is at a similar stage of construction on or
after 1 July 2015 and before 1 July 2020, and the delivery is before 1 January
2024:; or

.4 the keel of which is laid or which is at a similar stage of construction before
1 July 2015, and the delivery is on or after 1 January 2019 and before 1
January 2024.

(c) The required EEDI of Phase 2 is applied to the following new ship:

.1 for which the building contract is placed in Phase 2, and the delivery is
before 1 January 2029; or

.2 the building contract of which is placed before Phase 2, and the delivery is
on or after 1 January 2024 and before 1 January 2029; or

in the absence of a building contract,

.3 the keel of which is laid or which is at a similar stage of construction on or
after 1 July 2020 and before 1 July 2025, and the delivery is before 1 January
2029; or

.4 the keel of which is laid or which is at a similar stage of construction before
1 July 2020, and the delivery is on or after 1 January 2024 and before 1
January 2029.

(d) The required EEDI of Phase 3 is applied to the following new ship:

.1 for which the building contract is placed in Phase 3; or

.2 in the absence of a building contract, the keel of which is laid or which is at
a similar stage of construction on or after 1 July 2025; or

.3 the delivery of which is on or after 1 January 2029.
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Regulation 2.24 reads as follows:

"24 Major Conversion means in relation to chapter 4 of this Annex a
conversion of a ship:

.1 which substantially alters the dimensions, carrying capacity or engine power of the
ship; or

.2 which changes the type of the ship; or

.3 the intent of which in the opinion of the Administration is substantially to
prolong the life of the ship; or

.4 which otherwise so alters the ship that, if it were a new ship, it would
become subject to relevant provisions of the present Convention not
applicable to it as an existing ship; or

.5 which substantially alters the energy efficiency of the ship and includes any
modifications that could cause the ship to exceed the applicable required
EEDI as set out in regulation 21 of this Annex."

Interpretation:

1 For regulation 2.24.1 of MARPOL Annex VI, any substantial change in hull
dimensions and/or capacity (e.g. change of length between perpendiculars
(Lep) or change of assigned freeboard) should be considered a major
conversion. Any substantial increase of total engine power for propulsion (e.g.
5 per cent or more) should be considered a major conversion. In any case, it
is the Administration's authority to evaluate and decide whether an alteration
should be considered as major conversion, consistent with chapter 4 of
MARPOL Annex VI.

2 Notwithstanding paragraph 1, for regulation 2.24.5 of MARPOL Annex VI,
the effect on attained EEDI as a result of any change of ship's parameters,
particularly any increase in total engine power for propulsion, should be
investigated. In any case, it is the Administration's authority to evaluate and
decide whether an alteration should be considered as major conversion,
consistent with chapter 4 of MARPOL Annex VI.

3 A company may, at any time, voluntarily request re-certification of EEDI with
IEE Certificate reissuance on the basis of any new improvements to the ship
efficiency that are not considered to be major conversion.

4 In regulation 2.24.4 of MARPOL Annex VI, terms "new ship" and "existing
ship” should be understood as they are used in MARPOL Annex | regulation
1.9.1.4, rather than as the defined terms in regulations 2.22 and 2.23.
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5 The term "a ship" referred to in regulation 5.4.2 of MARPOL Annex VI is
interpreted as "new ship."

Regulation 2.30 reads as follows:
"30 Refrigerated cargo carrier means a ship designed exclusively for the
carriage of refrigerated cargoes in holds."

Interpretation:
Ships dedicated to the carriage of fruit juice in refrigerated cargo tanks should be
categorized as refrigerated cargo carrier.

Regulation 5
Surveys

Regulation 5.4.4 reads as follows:

".4 For existing ships, the verification of the requirement to have a SEEMP on
board according to regulation 22 shall take place at the first intermediate or
renewal survey identified in paragraph 1 of this regulation, whichever is the
first, on or after 1 January 2013."

Regulation 6
Issue or endorsement of a Certificates

Regulation 6.4 reads as follows:

"4 An International Energy Efficiency Certificate for the ship shall be issued
after a survey in accordance with the provisions of regulation 5.4 of this Annex
to any ship of 400 gross tonnage and above before that ship may engage in
voyages to ports or offshore terminals under the jurisdiction of other Parties."

Regulation 22
Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP)

Regulation 22.1 reads as follows:

"1 Each ship shall keep on board a ship specific Ship Energy Efficiency
Management Plan (SEEMP). This may form part of the ship's Safety
Management System (SMS)."
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Interpretation:

1 The International Energy Efficiency Certificate (IEEC) shall be issued for
both new and existing ships to which chapter 4 of MARPOL Annex VI applies.
2 The SEEMP required by regulation 22.1 of MARPOL Annex VI is not
required to be placed on board an existing ship to which this regulation
applies until such time as the verification survey specified in regulation 5.4.4
of MARPOL Annex VI is carried out.

3 For existing ships, a Ship Energy Efficiency Management Plan (SEEMP)
required in accordance with regulation 22 shall be verified on board according
to regulation 5.4.4, and an IEEC shall be issued, not later than the first
intermediate or renewal MARPOL Annex VI chapter 2 survey, whichever is
the sooner, on or after 1 January 2013, i.e. a survey connected to an
intermediate/renewal survey of the IAPP Certificate.

4 The intermediate or renewal survey referenced in 3 relates solely to the
timing for the verification of the SEEMP on board, i.e. these IAPPC survey
windows will also become the IEEC initial survey date for existing ships. The
SEEMP is however a survey item solely under the new MARPOL Annex VI,
chapter 4, and is not a survey item relating to IAPPC surveys

5 In the event that the SEEMP is not found on board during the first
intermediate/renewal survey of the IAPP Certificate on or after 1 January
2013, then the RO should seek the advice of the Administration concerning
the issuance of an IEEC and be guided accordingly. However, the validity of
the IAPP Certificate is not impacted by the lack of a SEEMP as the SEEMP is
a survey item solely under the new MARPOL Annex VI, chapter 4, and not
under the IAPPC surveys.

6 With respect to ships required to keep on board a SEEMP, such ships
exclude platforms (including FPSOs and FSUs) and drilling rigs, regardless of
their propulsion.

7 SEEMP should be established in a working language or languages
understood by ship's personnel.

L2

1. ER= L —2h=GE#E (IEEC) (X, 4 B MM & 722 5 Hiin K OCHAFMI T
L¥tad D,

2. 544 HAllcES bhbdmAENMTThiud T 221 HANZ KW FRIND
SEEMP &L, [EFRAIZNEH & 72 D HLFEMAIEE R S22,

3. BIFEMICHo T, 22 BANC L BREh 5 SEEMP (%, 2013451 A 1 B
B, PO P FHRE QEICHET D i 97205 IAPPFGEED
PR SRR & BR T BE) 0 8b L F WO E T 5.4.4 HH
IZHE > TR ERR S 41U, |IEE GEE S BIT S L2 T U2 5720,

4, 3TV D PRIUIFE FHEAEIL. SEEMP Offs EAAE O IrIZ Bt B S 1
bNb, OF Y IAPP FEED ST EH ML, FAFEMD IEE GEED
VEREOR L7225, L)L, SEEMP 134 EICB T 2H—DKBEEA ThH
D, IAPP GiEE DRI DA E TidZel,

5. 20134F 1 A 1 HUBEDIR A D 1 X IX 5 B O R IC SEEMP 23y | Chfe
BTX WA, ROIXIEEC DEMBICHOWVWT, EFITICHE &R, bk
ghiER b2V, 72771, SEEMP X, 4 EORICLABEEE THY, IAPP
SEEOMEIEH TlER\W2, IAPP SEEDOAZHIRIL SEEMP O R HIZ LY
EBAZIT 5T LT,

6. SEEMP OEENER SN A MHIZHOWT, FPSORFSU #8877 v b 7 #
— A, RE IEHEEEE I DD D LT E TR,

7. SEEMP IIARENEIE L, fEHIND S5ETERI N ITIER B 220,




