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Rule No.29 30 June 2023 
AMENDMENT TO THE RULES FOR THE SURVEY AND CONSTRUCTION OF STEEL SHIPS 
 
“Rules for the survey and construction of steel ships” has been partly amended as follows: 
 

Part P MOBILE OFFSHORE DRILLING UNITS AND SPECIAL 
PURPOSE BARGES 

Chapter 4 STABILITY 

4.1 General 

4.1.1 Application 
 
Sub-paragraph -2 has been amended as follows. 
 
2 Regarding damage stability and intact stability of units, notwithstanding the requirements of -
1, ship-type and barge-type units, except for units fixed on the seabed or positioned for long periods 
of time, are to be according to Part U and Chapter 4, 2.3, Part 1, Part C. In addition, when deemed 
necessary by the Society, additional requirements may be requested. 
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Chapter 5 WATERTIGHT BULKHEADS 

5.1 Watertight Bulkheads 

5.1.1 General 
 
Sub-paragraphs -1, -4 and -5 have been amended as follows. 
 
1 Watertight bulkheads of ship-type and barge-type units are to be in accordance with the 
requirements in Chapter 13, 2.2.2, 6.3 and 10.5, Part 1, Part C or Chapter 13, Part CS and 
Chapter 10, Part Q. However, the arrangement of watertight bulkheads of the units to be provided 
in a specified sea area and in a restricted area for long periods of time or semi-permanent or in 
case where the arrangements of watertight bulkheads are approved by the Society is to be at the 
discretion of the Society. 
2 The arrangement of watertight bulkheads in self-elevating units and column-stabilized units is 
to be at the discretion of the Society. 
3 The arrangements and scantlings of watertight decks and bulkheads in column-stabilized unit 
are to be effective to that point necessary to meet the requirements of damage stability. 
4 Where openings are provided on watertight bulkheads, the requirements in 13.3, 2.2.2, Part 
1, Part C and 13.2.5, Part D are to be applied.  
5 Tanks for fresh water or fuel oil, or any other tanks which are not intended to be kept entirely 
filled in service, are to be in accordance with the requirements in Chapter 14, Part CChapter 6, 
Part 1, Part C (assessment in maximum load condition) with necessary modifications or the 
requirements in Chapter 14, Part CS. 

5.2 Closing Appliances 

5.2.1 General 
 
Sub-paragraph -3 has been amended as follows. 
 
3 With respect to the provisions of -1 above, 20.2.13, 20.6.8, 14.7.1, 14.12.4.3, Part 1, Part C 
and 21.6.8, Part CS need not be applied to non self-propelled self-elevating units. 
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Chapter 6 HULL CONSTRUCTION 

6.2 Materials for Structural Members 

6.2.2 Application of Steels 
 
Sub-paragraph -1 has been amended as follows. 
 
1 Application of rolled steels for units is to be Fig. P6.1 to Fig. P6.4 depending upon the category 
of structural members defined in 6.2.1, thickness and service temperature defined in 1.2.11. 
Application of rolled steeled for ship-type units and barge-type units, however, is to be accordance 
with Table C1.1 and Table C1.2 specified in Part C Table 3.2.2-1 and Table 3.2.2-2, Part 1 Part C 
when the service temperature is over -10℃.  

6.4 Welding 

6.4.1 General  
 
Sub-paragraphs -2 and -3 have been amended as follows. 
 
1 Welded joints of crossing parts at the ends of columns and bracings are, as a rule, to be of full-
penetration type.  
2 Size of fillet welds of Tee-joints applied to respective internal structural members of columns 
and bracings is to be F1 specified in Table C1.5, Table 12.2.1-2, Part 1, Part C. 
3 For other welded joints than specified in -1 and -2, welding is to be in accordance with the 
requirements in 1.2, 12.1 and 12.2, Part 1, Part C.  
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Chapter 7 HULL STRENGTH 

7.4 Self-elevating Units 

Paragraph 7.4.4 has been amended as follows. 

7.4.4 Deckhouses 
 Deckhouses are to be in accordance with the requirements in 11.3, Part 1, Part C. Where In 
applying the requirements in 4.9.2.2, Part 1, Part C, deckhouses which are close to the side shell of 
the unit, their scantlings are to be applied for the requirements in Chapter 18, Part C. treated as 
superstructure end bulkhead and Oother deckhouses are to be in accordance with the requirement in 
Chapter 19, Part C treated as boundary walls of deckhouse. 

7.4.5 Bottom Mats 
 
Sub-paragraph -3 has been amended as follows. 
 
3 The scantlings of the watertight bulkheads and their stiffeners provided in the bottom mats are 
not to be less than the value determined by the requirements in Chapter 13, Part C Chapter 6, Part 
1, Part C (assessment in flooded conditions) with necessary modifications or the requirements in 
Chapter 13, Part CS. In this the case of applying Chapter 13, Part CS, the top of ℎ௦  to be 
substituted to the top of ℎ௖ specified in -2. 

7.5 Column-stabilized Units 

7.5.3 Columns, Lower Hulls and Footings 
 
Sub-paragraph -3 has been amended as follows. 
 
3 The scantlings of deep tank bulkheads and their stiffeners provided in columns, lower hulls or 
footings are not to be less than the value determined by the requirements in Chapter 14, Part C 
Chapter 6, Part 1, Part C (assessment in maximum load condition) with necessary modifications or 
the requirements in Chapter 14, Part CS. 
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Chapter 9 HULL EQUIPMENT 

9.2 Mooring Equipment for Temporary Mooring 

9.2.1 General 
 
Sub-paragraph -2 has been amended as follows. 
 
2 Anchors, chain cables and ropes necessary for temporary mooring are to be provided on units 
in accordance with the requirements in Chapter 27, 14.3 and 14.4, Part 1, Part C or Chapter 23, 
Part CS according to their equipment number specified in 9.2.2. Where, however, deemed 
appropriate by the Society, the requirements in Chapter 19, Part Q may be applied to the mooring 
equipment of units having no propelling machinery. 

9.2.2 Equipment Number 
 
Sub-paragraph -1 has been amended as follows. 
 
1 The equipment number is to be determined according to the requirements in 27.1.2, 14.5.1, 
Part 1, Part C or 23.1.2, Part CS for ship-type units and those in 19.1.3, Part Q for barge-type 
units. 

9.3 Guardrails and Bulwarks  

9.3.1 General  
 
Sub-paragraph -1 has been amended as follows. 
 
1 In general, guardrails or bulwarks are to be provided on all exposed decks in order to prevent 
falling. The height and arrangement of the guardrails or bulwarks are to be in accordance with the 
requirements specified in Chapter 23, 14.8, Part 1, Part C.  
 
 
 
 
 

EFFECTIVE DATE AND APPLICATION 
 

1. The effective date of the amendments is 1 July 2023. 
2. Notwithstanding the amendments to the Rules, the current requirements apply to the 

following ships: 
(1) ships for which the date of contract for construction is before the effective date; or 
(2) sister ships of ships subject to the current requirements for which the date of contract 

for construction is before 1 January 2025. 
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Notice No.28 30 June 2023 
AMENDMENT TO THE GUIDANCE FOR THE SURVEY AND CONSTRUCTION OF STEEL 
SHIPS 
 
“Guidance for the survey and construction of steel ships” has been partly amended as follows: 
 

Part P MOBILE OFFSHORE DRILLING UNITS AND SPECIAL 
PURPOSE BARGES 

P9 HULL EQUIPMENTS 

P9.6 Means of Access 

P9.6.3 Means of Access within Spaces 
 
Sub-paragraph -2 has been amended as follows. 
 
2 With respect to the provisions of 9.6.3, Part P of the Rules, the selection of an alternative 
means of access is to be based on the following conditions. Refer to Annex C35.2.4, Part C of the 
Guidance Annex 14.16, Part 1, Part C of the Rules for details. 
((1) to (5) are omitted.) 
 
Sub-paragraph -3 has been amended as follows. 
 
3 Where a boat is used as an alternative means, C35.1.4-5, Part C of the Guidance14.16.2.4-
6, Part 1, Part C of the Rules is to apply. Rafts or boats alone may be allowed for survey of the 
under deck areas for tanks or spaces if the depth of the webs is not more than 1.5 m. If the depth of 
the webs is more than 1.5 m, rafts or boats alone may be allowed only if permanent means of access 
are provided to allow safe entry and exit. This means either: 
((1) and (2) are omitted.) 

P9.6.4 Specifications for Means of Access and Ladders 
 
Sub-paragraph -11(7) has been amended as follows. 
 
11 With respect to the provisions of 9.6.4-9, Part P of the Rules, details of ladders and other means 
are to be in accordance with the following. 
((1) to (6) are omitted.) 
(7) For the selection of portable and movable means of access, refer to Annex C35.2.4 of the 

GuidanceAnnex 14.16, Part 1, Part C of the Rules. 
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EFFECTIVE DATE AND APPLICATION 
 

1. The effective date of the amendments is 1 July 2023. 
2. Notwithstanding the amendments to the Guidance, the current requirements apply to the 

following ships: 
(1) ships for which the date of contract for construction is before the effective date; or 
(2) sister ships of ships subject to the current requirements for which the date of contract 

for construction is before 1 January 2025. 
 
 
 


