
 

Lamps Installed at the Embarkation Stations of Additional Liferafts 

Amended Guidance 
Guidance for Safety Equipment 

Reason for Amendment 
IACS established Unified Interpretation (UI) SC213 in order to clarify the requirements 
related to the equipment, etc. installed in the stowage areas of the remotely located survival 
craft specified in SOLAS III/Reg.31.1.4. These requirements have already been 
incorporated into the ClassNK Rules. 

 
Since UI SC213 specifies that the areas where additional liferafts are stowed are to be 
provided with lights, the electrical source to feed for such lights is required to be an 
emergency power source is required. However, in such cases, it is not clear whether 
batteries are acceptable as the electrical power source for such lamps. Therefore, in order 
to clarify the installation requirements related to self-contained battery-powered lamps for 
portable lights, IACS conducted a review of UI SC213 and, as a result, approved UI 
SC213(Rev.3) in November 2015. 

 
Accordingly, relevant rules were amended based upon UI SC213(Rev.3). 

Outline of Amendment 
(1) Added installation requirements which specify that self-contained battery-powered 

lamps are acceptable as lights for the embarkation areas of additional liferafts. 
(2) Added requirements related to the use of battery-powered lamps as the lights referred 

to in (1) above. 

Amended Requirements 
Guidance for Safety Equipment 3.1.1 
 

 


