
 

Storage Spaces for Battery-powered Lamps Installed at the  
Embarkation Stations for Additional Liferafts 

Amended Guidance 
Guidance for Safety Equipment 

Reason for Amendment 
IACS specifies in Unified Interpretation (UI) SC213 that lamps are to be installed at 
embarkation stations for additional liferafts required by regulation 31.1.4 of SOLAS III 
and that the lamps are to be powered by the emergency power sources of the ship. 
 
UI SC213 (Rev.3), adopted in December 2015, specifies that battery-powered lamps can be 
used as the aforementioned lamps as long as they are kept fully-charged and are stowed in 
storage spaces, etc. The requirements of this UI have already been incorporated into the 
ClassNK Rules. 
 
The UI was submitted to the 97th session of the IMO Maritime Safety Committee (MSC97) 
for discussion and subsequently approved as MSC.1/Circ.1490/Rev.1. However, it was 
revised to specify that such battery-powered lamps be stowed close to the additional 
liferafts and their embarkation ladders. 
 
Accordingly, relevant requirements were amended in accordance with 
MSC.1/Circ.1490/Rev.1. 

Outline of Amendment 
Specified that battery-powered lamps provided for embarkation stations for additional 
liferafts are to be stowed close to the liferafts and their embarkation ladders. 

Amended Requirements 
Guidance for Safety Equipment 3.1.1 


