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Arrangements for Radio Inspector Tests at Radio Surveys 

Amended Guidance 
Guidance for Radio Installations 

Reason for Amendment 
Annual performance tests for equipment such as voyage data recorders (VDR or S-VDR) and 
automatic identification systems (AIS) are acceptable if carried out within three months 
before or after the anniversary date of the relevant certificates but not later than the date of 
completion of required surveys in accordance with IACS Unified Interpretation(UI) SC279. 
 
ClassNK has taken the UI into account and has decided to apply the same arrangement to tests 
by radio inspectors at radio surveys. 
 
Accordingly, relevant requirements are amended to clarify radio inspector test arrangements. 

Outline of Amendment 
Amend requirements related to tests by radio inspectors be carried out within three months 
before or after the anniversary date but not later than the date of completion of the required 
surveys. 
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“Guidance for radio installations” has been partly amended as follows: 
 

Chapter 2 SURVEYS 

2.1 General 

Sub-paragraph -2 has been amended as follows. 

2.1.5 Preparation for Surveys and Others 
2 Tests and measurement data taken by the radio inspectors within three months of the date of 
the survey, in general, may be acceptable are to be carried out at the times specified in (1) or (2) 
below. However, in cases where surveys are carried out in advance in accordance with 2.1.3 of the 
Rules, the test period is to be as deemed appropriate by the Society. 
(1) In the case of Periodical Surveys, the test period is within three months before or after the 

anniversary date of the next required Periodical Survey but not later than the date of 
completion of said survey. 

(2) In the case of Special Surveys, the test period is within three months before the date of expiry 
of the relevant certificate but not later than the date of completion of the Special Survey. 


